Bylinky

4. března 2007 v 14:09 | wika |  Receptíky
Do jídla velice ráda přidávám bylinky a hlavně čerstvé a tady je několik z nich.

ROZMARÝN - Napomáhá lepšímu trávení, vylučování žluči a moči a je proti nádýmání.Přidává s edo těstovin, zeleninových salátů a skvěle doplní chuť drůbeže, ryb a zvěřině.

ŠALVĚJ - Přidává se k úpravě jehněčího, telecího a dává se jako přísada do nádivek a k výrobě octů.

TYMIÁN - působí při nádýmání a mírní i kašel. Přidává se do sekaných masů, luštěnin a ryb a na pizzu.

MÁTA - Nejběžnější používání je jako čaj a přidává se i k pečeným masům a kuřecímu.

KOPR - Jednoznačně na nakládání okurek ado omáčky Ale také je dobrý pro nespavost a do salátů.

BAZALKA - Hlavně se používá na těstoviny a do zeleninových salátů či na pizzu a kuřecího masa.

OREGANO - Pochopitelně zasa pizza a těstoviny
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama