Kuskus

20. března 2007 v 21:21 | wika |  Receptíky
Už jste někdy jedli kuskus? Pokud ano, tak to není pro vás nic nového ,ale jestliže ještě né, tak zkuste. Kuskus je vlastně drobná zlatá krupička z tvrdozrnné pšenice. Připravovaná jako těstoviny, předvařená a pak usušená. Pochází ze severní Afriky a její příprava je velice snadná.Pouze se zalije vroucí vodou a nechá se nasáknout tekutinou a nejlepší je v zeleninovém vývaru.Je to báječná příloha ke grilovaným jídlům, ale také vydatné jídlo pro vegetariány! A zde jeden recept .

Salát z kukusu s fetou a avokádem:
Suroviny:
200g kuskusu a 400ml vroucího zeleninového vývaru
5 lžic olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, ppř a rajčátka
2 avokáda a 100g černých nebo zelených oliv
hrst piniových oříšků nebo mandlí
200 g faty ne bo balkánského sýry
130 g salátových lístků

Olivový olej smíchejte s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Dvě lžíce zálivky vmíchjte do kuskusu, přidejte rajčátka, avokáda, a ostatní suroviny a vše promíchejte se zbytkem zálivky a přidejte salátové lístky.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama