Lasegne s pestem

20. března 2007 v 20:44 | wika |  Receptíky
Suroviny:
1,2 l mléka
100g másla a 100g hladlé mouky
500g čerstvého listového špenátu
250 g lasagni a dále 3 vrchované lžíce pesta, 500g trajčátek cherry, hrst bazalky, 180g strouhaného sýra
300 g mozzarely a sůl, pepř.
Omáčka : mléko, máslo, mouku dáma do hrnce a za stálého šlehání povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a přidáme sůl a pepř.

Připravíme špenát : Listu špenátu přelijeme vroucí vodou a necháme půl hodiny stát , scedíme, ochledíme a vymačkáme.

Začneme vrstvit: do zapékací mísy vlijeme trochu omáčky, přidáme třetinu lasagni a potřeme pestem. Polijeme třetinou omáčky, dáme třetinu špenátu,rajčat a sýra a několik lístků bazalky. Osolíma a opepříme a opakujeme vrstvu ještě dvakrát
Pečeme přibližně hodinu
Dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama